De trainingen vinden iedere dinsdag plaats in de Dojo met uitzondering van de vakantieperioden, en staan onder leiding van trainer Johann Smit (4e Dan). Extra trainingen t.b.v. wedstrijden vinden in overleg met Johann Smit plaats.
De Dojo (betekent: plaats om de weg te oefenen) is een afzonderlijke ruimte in de Sporthal van Sleen.
 
 Trainingstijden Judo 
 17:45 - 18:30 uur        Groep 1 
 18:30 - 19:30 uur Groep 2 
 19:30 - 20:30 uur 14+ Judo
 

Kleding Voor het uitoefen van de judo sport heb je een judo-pak nodig. Onder de judo jas dragen de vrouwen en meisjes een wit T-shirt. Judo wordt op blote voeten gedaan en inverband met de hygiëne heb je voor het lopen van de kleedruimte naar de Dojo slippers nodig. De band die bij het judopak hoort, moet op een bepaalde manier geknoopt worden. De band wordt eerst twee keer om het middel geslagen, daarna wordt er een dubbele knoop gemaakt, zodat de knoop in het midden zit en om beide windingen heen is geslagen.

Er mogen geen sieraden gedragen worden bij het judoën. Let op: ook haar elastiekjes met metalen verbinding mogen niet gedragen worden.

Ben je nog geen lid van Yoshi en lijkt het je leuk om mee te gaan doen met judo? Dan ben je van harte welkom! Je mag eerst drie lessen als proefles meedoen en daarna besluiten of je blijft. Neem  contact met ons (email: info@yoshisleen.nl ) op om je aan te melden voor deze proeflessen.